International Business College

Bij het International Business College in Groningen en Heerenveen speelden we het spel 'Ondernemen voor Beginners' met klassen van 4 HAVO. De leerlingen van deze klassen mogen elke donderdag werken aan hun eigen bedrijf. De workshop startte met een presentatie over ondernemerschap. Ik liet eerst een film zien over het bedrijf Hypex Electronics, www.hypexpro.com. Dit bedrijf is 'drie hoog achter' begonnen en omvat nu meerdere bedrijven en vestigingen wereldwijd. Daarna speelden de leerlingen het spel 'Ondernemen voor Beginners', waar ze veel van leerden en wat van tijd tot tijd hilarisch is; leren en spelen gaan hand-in-hand.

Excellente studenten van studentenvereniging Socrates

De leiders van de toekomst hebben de spellen gespeeld om elkaar beter te leren kennen. Zij vonden het concept van de spellen zeer interessant. Door het spelen van de spellen ontstond een grote bewustwording bij de spelers.

Faculteitsbestuurders Rijksuniversiteit Groningen

De faculteitsbestuurders van de RUG speelden het spel 'Inspirerend Leiderschap'. Hiervoor werd niet het bordspel ingezet; het spel werd plenair gespeeld, waarbij bestuurders uit de hele zaal meededen. Dit jaar werd het spel deels in het Engels gespeeld.

Directeuren van de Noorderpoortcolleges

De directeuren van de ROC Noorderpoortcolleges in de provincie Groningen hebben het spel 'Ondernemendheid van de school' gespeeld. Er vond veel kruisbestuiving plaats; oplossingen van vraagstukken en methodes om bepaalde zaken aan te pakken werden uitgewisseld.


Studenten Organisatie Groningen

Tijdens het studentencongres in Groningen met als thema 'Hoe profileer jij jezelf' heb ik met de deelnemers het netwerkspel gespeeld. Vooral de praktische voorbeelden van netwerken die ik als aanvulling noemde werden gewaardeerd. "Bedankt nog voor je workshop! We vonden het allemaal erg leuk!", aldus de enthousiaste organisatrice.


In het Dagblad van het Noorden van woensdag 26 augustus 2015 stond een artikel, waarin beschreven wordt hoe een bijeenkomst met het Interessante Vragen Spel® ervaren wordt:

Download
DvhN, artikel Interessante Vragen Spel.p
Adobe Acrobat document 187.3 KB